Selecteer een pagina

Vaak blijft het bij dromen. Dromen over de jackpot van de Staartsloterij, een nieuwe auto of een verbouwing, in al dan niet een nieuw huis, hebben allemaal wel eens. Met de eerste kan je de laatste twee zo realiseren en toch liggen die laatste twee dichterbij dan de eerste. Volg je me nog? Natuurlijk wil ik het hier hebben over die gedroomde verbouwing en niet over die nieuwe auto, laat staan het winnen van de jackpot. Gewoon hard werken en naar de dealer en je bent klaar. Een verbouwing heeft iets meer voeten in aarde. Je hebt een droom, idee, gevoel, maar waar moet je beginnen? Bovendien is het toch allemaal veel te duur, tijdrovend en het huis moet over de kop.

Eigenlijk is het allemaal heel simpel. Je hebt een droom, daar maak je een schetsje van voor de architect (ik dus ;)), die het omzet in een definitief ontwerp, welke door een aannemer gerealiseerd wordt, waarna je beide betaald en jij je droom hebt laten verwezenlijken en je huis precies zo is als je het (eigenlijk) altijd al had willen hebben. Makkelijk toch? Toch blijft het vaak bij alleen die droom of een paar schetsjes, want het vervolg is niet te overzien denk je. Het is immers te duur, je zit met de rotzooi en het is zoveel werk!

Duur is het zeker als je glazenvloeren, marmeren muren en gouden kranen wilt. Rotzooi wordt het als je niet weet waar en hoe je moet beginnen. En veel werk is het, maar dan heb je ook wat: je gerealiseerde droom. De eerste twee zijn een keuzes en het laatste is een gegeven. Kies je de juiste materialen en aannemer dan blijft de kerk midden in het dorp en hou je de kosten in de hand. En met een gedegen plan van aanpak voorkom je rotzooi tijdens het realiseren van jouw droom.