Selecteer een pagina

Startup Weekend Groningen 2015 – Park Puck

17 november 2015 | 0 Reacties

Afgelopen weekend werd voor de zesde keer Startup Weekend Groningen gehouden. Een weekend vol energie, korte nachten, prototypes, nieuwe contacten, leermomenten en vooral ook lol tijdens het maken van onze startup Park Puck. Samen met Paul, Peter Jaap en Marco werd er geknald met als resultaat een werkend prototype en twee prijzen. Het had was (lees veel) voeten in aarde.

Vrijdag

Na de maaltijd was het tijd voor de pitches waarvan er uiteindelijk na een stemronde 15 overbleven. Een daarvan was gebaseerd op de nieuwe techniek vanLong Range Wide Area Network, ofwel LoRaWAN. Het netwerk waar ’the internet of things’ (alles gekoppeld via het net) mee mogelijk gemaakt wordt. Ik sloot aan bij Peter Jaap, Paul, Marco en Timea en we gingen aan de slag met het scherp krijgen van een plan waar we de komende dagen aan zouden gaan werken. Iets dat beste lastig is met een oneindige lijst met mogelijkheden.

Zaterdag

Met genoeg koffie werd de korte nacht ‘goed gemaakt’. We besloten dat we voor het oplossen van de parkeerproblematiek gingen. Ondertussen werd er gewerkt aan het up-and-running krijgen van de LoRaWAN hardware die op vrijdag was binnengekomen. Bovendien werd er een start gemaakt met een businessplan op basis van online onderzoek. Uit gesprekken met andere deelnemers en coaches kwam naar voren dat iedereen wel eens zocht naar een vrije parkeerplaats en daar was (en is) de Park Puck de oplossing voor.

Zondag

Helaas mislukte het ’s nachts uitgeprinte 3D prototypes en dus moesten we opnieuw. Met een paar kleine aanpassingen kon het model opnieuw naar de printer voor poging twee met een backup in de vorm van een foamen bakje waar de sensoren ingemaakt werden. Een goed uur voor de presentatie was het prototype alsnog klaar en werd die snel voorzien van de sensoren en bekabeling, wifi en een powerbank. Tijdens de eerste eindpitches werd alles nog even gefinetuned. En met succes! We haalden twee prachtige prijzen binnen.

Startup Weekend

Over de hele wereld vinden deze weekenden plaats. Het weekend in Groningen zag er ongeveer zo uit: